För att komma vidare och att börja med PPC-skytte måste du redan vara aktiv skytt i en skytteförening som är ansluten till Svenska Pistolskytteförbundet.

Utbildning i PPC hanterar sen dom flesta PPC-aktiva klubbar kontinuerligt och vid behov. En duktiga instruktörer ska vara väl insatta i PPC skyttet och dess regler.

Kurserna kostar inte mycket och blir en intressant dag som bygger på att lära sig både säkerhet, säkerhet, teori, praktik, mer säkerhet och även massor av tips om hur du som ny PPC-skytt ska komma igång med ditt PPC skytte.

  • Stor vikt läggs på säkerheten och att man ska förstå hur alla moment går till och förstå reglerna.
  • Man bör läsa igenom utbildningshäftet och regelboken så man hänger med ordentligt
  • Man bör ha en god vapenvana och kunna sitt vapen innan man går kursen. 

Bra och säkra vapen med rätt utrustnig så hinner man lägga ner mer tid på själva skyttet!

Tack vare att vi har duktiga instruktörer kan du som kursdeltagare se fram emot en mycket lärorik dag full av tips och råd om hur du på bästa sätt ska hantera bl.a. alla dom olika skjutställningarna.

Ett bra råd inför kursen är att försöka träna in omladdningar, framförallt om man skjuter revolver så man har ett bra flyt i omladdningarna utan att stressa fram dom. Det handlar om att lära sig utnyttja skjuttiden och inte att hinna skjuta.

Vi kommer skjuta på flera olika avstånd. 3, 7, 15, 25 och 50 yards med olika tider och skjutställningar. Man skjuter mycket med 2-handsfattning och barrikad vänster skjuts med vänster hand och barrikad höger med höger hand.

Mycket tid läggs även på att gå igenom hur man bäst skjuter dom olika ställningarna under olika tidstempo och vad som händer när man gör det. Man går även igenom dom olika vapengrupperna ordentligt. Man ska ha hölster som täcker varbygeln och minst 4 magasin eller snabbladdare. Ammunitionsåtgången är minst 200 skott på kursen beroende på antal provskott man gör. Man skjuter en komplett 1500 match på kursen = 150 skott.

Kontakta närmaste klubb för mer information vid din hemort. Du hittar klubbarna under länkar och därefter klubbar.

Intresset för dessa utbildningar ökar hela tiden för denna roliga och variationsrika skyttegren. Som PPC skytt lär du dig bemästra dina vapen och utrustning på ett bra och säkert sätt som du har stor nytta av även i andra grenar. PPC är på grund av den lilla ytan alla rör sig i under en tävlingsdag bland de mest sociala skyttegrenar vi har i SPFS idag. Så anmäl dig till en kurs du också och upplev själv hur roligt vi har och utveckla ditt eget skytte!